2017. január 13., péntek

Menekülés

A regény két szálból fog állni. Az egyik főszereplője Goor (táárk szülőbolygója nincs népe gigantikus anyahajókon él. Szülőhajója a Védroon)  az ötödik elem Őrzője míg a másiké Xetrím (ember szülő bolygója Terra Ultima)  a négy elem Őrzője. 


Goort már majdnem elérték a kígyó szerű lények. A fogát szívva előrántotta az egyetlen megmaradt Tárium kristállyal rendelkező Pházon markolatot, majd aktiválta. Miután enyhén hullámozva megjelent a fehéren derengő fémpenge aktiválta annak következő fokozatát. A fénye törten türkizesen pislákolt.
 - A francba megtörőt a kristály! - kiabálta.
 - Instabil nem számít még használható - mondta nyugodt hangon a Fő program.
 - Megvagy húzatva? Bármelyik pillanatban felrobbanhat! - majd visszaállította zéró fokozatba.
 Ekkor az egyik lény lecsapott a táárkra. Goor lecsapta a lény fejét így hárította a támadást. Viszont a pengét alapfokozatban egyszerűen csak vágóeszközként lehetett használni. Így a Nanoidokból álló organikus lény levágott feje és annak teste azonnal elkezdtek őrül sebességgel tovább fejlődni. A test feje egyszerűen kinőtt, mintha nem történt volna semmi, míg a maradék egy skorpióhoz hasonló teremtménnyé vált. Ez láttán Goor nagyot sóhajtott - nagyszerű már csak ez hiányzott - morogta, majd hirtelen felkapta a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése