2015. szeptember 22., kedd

A látogatók részlet (A látogatók 8.-9.-10.-11.-12.-13. fejezet)

Kilenc órával később: Szimá felállt: - Szóval az itt elhangzottakkal mindenki egyetért? – kérdezte erőteljes, de fáradt hangon.
 A teremben tartózkodók mid egy szálig igenlő választ adtak, majd felálltak és a fajukhoz illő módon elbúcsúztak. A helységben tartózkodó három drakonida ökölbe szorított kezével mellbe vágta magát és meghajolt. A drácok mélyet biccentettek a fejükkel. A prewoc mélyen meghajolt. A qwill nő mind a három pár kezének hat – hat ujját összeérintette, mintha mindegyikben egy képzeletbeli piramist tartana, majd mélyen meghajolt. A brill nő mind fő és további két pár másodlagos kezét összetartva mélyen meghajolt. Az umnita nő összekulcsolta, majd hasára fektette kezeit és ezután nagyon mélyen meghajolt. Ezt követően Szimá, Xetrim és Goor kivételével mindenki elhagyta a termet.                                          

Szimá odament a két látogatóhoz: - Meg vannak elégedve az ajánlatommal? – kérdezte fáradt hangon. 
– Igen és nagyon hálásak is vagyunk ezért. – mondták szinte egyszerre, majd kezet ráztak és elbúcsúztak.
 Néhány másodperc után Szimá a távolodó látogatok után kiabált: - Várjanak még egy pillantott. – majd elmosolyodott.
  Xetrim és Goor megfordult.  
– Bocsánat elfelejtettem megkérdezni, hogy visszatalálnak vagy küldjek valakit, aki segít a bázison eligazodni? – kérdezte a még mindig mosolygó Szimá.
 – Köszönjük. Értékeljük az ajánlatát, de egyedül is visszatalálunk.  – válaszolta udvariasan Goor, majd a fejükkel biccentettek egyet és kimentek.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése